Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vleugels van de dood van Beau Charlotte

  • Auteur : Beau Charlotte   
  • Uitgeverij : Clavis    
  • ISBN : 9789044842739
  • Taal : Nederlands 
  • Uitvoering : Hardcover 
  • Aantal pagina´s: 308
  • Verschijningsdatum : november 2021

Achterflap:

De burgeroorlog in Nerefel weegt zwaar en de armoede neemt toe. Uit wanhoop van haar familie wordt het dorpsmeisje Brynn uitgehuwelijkt aan de edelman Gilroy. Wanneer Brynn zich meer voor haar verloofde openstelt en gevoelens van vertrouwen en veiligheid begint te ontwikkelen, wordt ze ontvoerd door de sluwe en wraaklustige Szarka, dienaar van de rebellenleider en de laatste magiër van Nerefel. Brynn raakt verwikkeld in een complot en komt in een duister en onbekend gebied terecht.

Mijn recensie:

Toen ik de cover van dit boek voorbij zag komen, was ik meteen geïntrigeerd. Ik kende Beau Charlotte nog niet als auteur en het feit dat Clavis een uitgeverij is waar ik graag boeken van lees, vroeg ik een recensie-exemplaar aan. 

Ik zal maar meteen bekennen dat ik al vanaf pagina 1 hield van de schrijfstijl. Die past perfect bij het soort verhaal en kwam erg professioneel over. Ik was meteen verkocht en voelde aan alles dat ik een boek vasthield waar ik van zou gaan houden. Het verhaal komt meteen goed op gang en de sfeer werd direct perfect neergezet. Brynn is een fijn personage dat ik heel graag beter wilde leren kennen en gelukkig heeft Beau Charlotte haar ontzettend realistisch uitgewerkt. 

Meerdere malen werd ik verrast door de directheid van woordkeuze die de auteur gebruikt en ik kon dat zeker waarderen. Niets werd verbloemd of ontweken. Er kwamen fantastische personages naar voren die allemaal op een eigen, unieke manier werden beschreven. Aan de kleinste handelingen werd aandacht besteed zodat het niet moeilijk was om alles te zien gebeuren. Toen ik begon te lezen, had ik een gemoedelijk fantasyverhaal verwacht, maar ik ben op alle mogelijke manieren verrast! Dit boek zit vol gruwelijkheden, passionele scenes, geweld, wreedheden, magie, romantiek, alles wat nodig is om een perfect verhaal in dit genre bij elkaar te hebben. Ik hield ervan dat Beau Charlotte niets uit de weg ging en het voor elkaar kreeg mijn hart op sommige momenten stil te laten staan en op andere momenten harder te laten kloppen. Het heeft me tijdens het lezen echt in zijn ban gehad en nadat ik het uit had, heeft het echt even moeten bezinken. 

Vleugels van de dood is een fantastisch boek dat ik met ontzettend veel plezier heb gelezen. Maar dat einde… ik wil nú het tweede deel!

Waardering: 4.5 uit 5.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: