Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Blogtour: Koninklijke magie (Overstekers #3) van Petra Doom

  • Auteur : Petra Doom 
  • Uitgeverij : Hamley Books  
  • ISBN : 9789463967570
  • Aantal pagina’s : 636
  • Taal : Nederlands 
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : januari 2021

Achterflap:

Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers – wezens als faunen, waternimfen en ifrieten – sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen.

Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken…

Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?

Mijn recensie:

Vandaag is het mijn beurt om mijn deelname aan de blogtour met jullie te delen. Van Hamley Books ontving ik maar liefst de hele trilogie (hoe geweldig is dat!!) dus ik begon met deel 1 en eindigde met deel 3. In principe is Koninklijke magie los te lezen, maar dat is zeker niet aan te raden, omdat je dan een groot deel van de basis mist. 

Eerst even over die cover, want die is toch echt betoverend mooi! Dit boek schreeuwt gewoon om gelezen te worden en van de dikte schrok ik niet terug, maar werd ik juist enorm blij. Ik genoot volop van de vorige twee delen en popelde dan ook om in het laatste deel te duiken. 

Toen al snel duidelijk werd dat we nu eindelijk meer te weten zouden komen over Aeterna, was ik meer dan enthousiast. Tot nu toe was het gissen naar de magische wereld die Petra voor ons verborgen had gehouden. Vanaf het moment dat Mirabel met Ris en Ronban aankomt in Aeterna, staat het verhaal geen moment stil. Er is van alles mis op de plek waar Mirabel is opgegroeid en zij is de enige die het kan oplossen. Ze beginnen aan een duidelijke missie: haar zus Brumi vinden, die vermist is en haar oom Helios verslaan die aast op de troon. Na een kort bezoek aan Aeterna, gaat de reis verder naar Ploutoon, de wereld van de Daimonen. De wereld van Ronban. Petra heeft een wereld gecreëerd die alles heeft wat een duistere wereld moet hebben. De sfeer die ze creëert en de wezens die er wonen, worden levensecht door de gedetailleerde beschrijvingen, die nergens te veel of overbodig worden. In deel 1 en 2 was ik enorm fan van Ronban. In dit derde deel wordt zijn rol een heel stuk groter en belangrijker en het werd beter en beter. De Daimonen zijn erg boeiende wezens en met name hun manier van energie verkrijgen kwam erg overtuigend over. Mirabel worstelt met het ‘geschenk’ dat ze van Ronban heeft gekregen en moet zich staande weten te houden in de donkere wereld. 

Op een hele subtiele manier weet Petra het plot een kwartslag te draaien en een schokkende wending blaast je gegarandeerd van je sokken! Het past allemaal als een perfecte puzzel in elkaar. Petra Doom heeft een fantasie waar je als lezer alleen maar meer van wil. Het originele, tot in de puntjes uitgewerkte, plot, de uitvoerige worldbuilding, de stuk voor stuk bijzondere personages en een eind dat op geen enkele manier beter had gekund, zorgen ervoor dat ik een groot fan ben! 

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: